Spring naar inhoud

Schone madammen: Sara Ramirez

Kent u Sara Ramirez? Nee? Nooit van gehoord? Zou goed kunnen. Ze is actrice én zangeres. Verre van een slechte ook. Ze debuteerde met een piepklein rolletje in You’ve Got Mail (als kassierster btw) en was daarna nog heel even te zien in een handvol reeksen en in de films Spider-Man en Chicago, maar verre van genoeg om ze nog maar aan te spreken met: ‘Ken ik u ergens van?’.

Sara Ramirez als dokter Torres in Grey's Anatomy. (Foto ABC)
Sara Ramirez als dokter Torres in Grey’s Anatomy. (Foto ABC)

Tenzij je Grey’s Anatomy volgt, natuurlijk. Daarin speelt ze al bijna tien jaar de rol van dokter Callie Torres, die na een reeks moeilijke relaties verliefd wordt op een vrouw, er een kind mee krijgt, haar been moet amputeren na een vliegtuigcrash en daardoor haar huwelijk in woelige wateren ziet arriveren. Een dokterserie, wat had u gedacht dat er allemaal kon gebeuren? In het echte leven is Sara Ramirez wel gelukkig getrouwd. Met een man, overigens.

Sara Ramirez tijdens een fundraiser in 2008. (GF)
Sara Ramirez tijdens een fundraiser in 2008. (GF)

Maar dat gelukkig zijn was lang geen sinecure. Toen ze acht jaar was, scheidden haar ouders en verhuisde ze van Mexico naar San Diego. Door haar groot figuur en accent viel ze op bij haar leeftijdsgenootjes. Bij haar leraren werd ze opgemerkt toen bleek dat ze een aardig potje kon zingen en Ramirez leek haar roeping gevonden te hebben. Ze trok naar een prestigieuze school in New York, waar haar onzekerheid nog groter werd door de vele actrices en zangeressen die er een eetstoornis op nahielden. Haar gewicht leek geen issue als ze zong of theater speelde, waar het in Hollywood wel een rol zou spelen. Ze verhuisde tegen beter weten in toch naar L.A., maar daar leek haar carrière niet van de grond te komen en volgde ze het ene gevaarlijke dieet na het andere, tot ze er uiteindelijk genoeg van had. Tien jaar geleden kreeg ze de vrouwelijke hoofdrol in het stuk Spamalot in New York, waar ze haar stem soigneerde en langzaam maar zeker ook zichzelf. Ze leerde gezond leven en dat gaf haar opnieuw zelfvertrouwen. Door een stom toeval mocht ze dan toch opnieuw aan de slag in Hollywood, uiteindelijk als vast personage in een van de drukst bekeken series ginder. Dat ze tijdens de eerste maanden bij Grey’s Anatomy meer dan twaalf kilo aankwam en ze toch gevraagd werd om een dansscène in haar ondergoed te doen, heeft haar naar eigen zeggen meer dan ooit doen beseffen dat ze zichzelf moet aanvaarden zoals ze is, dat een ander het vroeg of laat ook doet.

Sara Ramirez. (GF)
Sara Ramirez. (GF)

Sara Ramirez is, zoals gezegd, ook een begenadigde zangeres, maar u ziet haar niet meteen met een maatje 36 in een hotpants staan huppelen op een podium. Allereerst omdat ze een maatje 42 heeft, maar ook omdat ze nog maar één EP uitheeft met een viertal liedjes. Eén daarvan, de coverplaat The Story, bracht ze in een knappe aflevering van Grey’s Anatomy, toen haar personage tussen leven en dood zweefde na een zwaar ongeval. Vergeeft u even het theatraal gedoe en luister naar haar stem in het bewuste fragment hieronder. Meer talent en power dan de helft van de hitlijsten tegenwoordig.. Check gerust een live-versie online, want het is niet zomaar opgefraaid in de montagekamer. Now I say, ladies and gentlemen: that’s a real woman. Miaauwkes.

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: