Spring naar inhoud

Nieuw op tv: Agents of S.H.I.E.L.D.

Het logo van S.H.I.E.L.D. (Foto ABC)
Het logo van S.H.I.E.L.D. (Foto ABC)

Superhelden zijn op het grote scherm big business, dus kon televisieland niet lang achterblijven. Wie de Marvel-films als Iron Man, Thor en Captain America wat gevolgd heeft, weet dus dat S.H.I.E.L.D. staat voor Strategic Homeland Intervention, Enforcements and Logistics Division, het geheime agentschap dat de bekende superhelden en vreemde bovenmenselijke of bovennatuurlijke fenomenen opvolgt. Aan het hoofd staat Nick Fury, een rol op het lijf geschreven van Samuel L. Jackson.

De reeks Agents of S.H.I.E.L.D. gaat nu dieper in op die organisatie en doet dat vanaf de gebeurtenissen met The Avengers in New York. De wereld is zich bewust geworden dat superhelden bestaan en zij zagen op hun beurt de geliefde topagent Phil Coulson sterven door toedoen van Loki, de halfbroer van Loki.

Clark Gregg als Coulson op de poster van The Avengers. (Foto Marvel)
Clark Gregg als Coulson op de poster van The Avengers. (Foto Marvel)

In Agents of S.H.I.E.L.D. blijkt Coulson echter springlevend maar zelf heeft geen verklaring ervoor. Terwijl hij op zoek gaat naar de waarheid, verzamelt hij een team rondom zich die nieuwe vreemde cases aanpakt en daarbij moet afrekenen met het mysterieuze Project Centipede. De tv-reeks pikt daarbij regelmatig in bij de films die na The Avengers verschenen. Het tweede seizoen begon afgelopen september in de States, dat draaide rond Peggy Carter, de crush van Captain America in de jaren ’60. Zij krijgt binnenkort een eigen reeks, Agent Carter.

Af en toe duikt een bekende kop uit de Marvel-films op en uiteraard is ook Clark Gregg als Coulson van de partij. Maar omdat u zich vast afvraagt wie die jonkies zijn in de reeks, krijgt u een overzicht van links naar rechts:

De cast van Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. (Foto ABC)
De cast van Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. (Foto ABC)

Chloe Bennet (Skye): Ze werd geboren in de VS en had zes broers, waaronder drie geadopteerden. Op haar vijftiende trok ze naar China om een zangcarrière uit de grond te stampen. Later keerde ze terug naar de States en vestigde zich in L.A. Ze speelde een aflevering of 7 mee in Nashville, vooraleer ze deze rol kreeg aangeboden.

Iain De Caestecker (Leopold Fitz): deze jonge Schotse acteur begon zijn carrière met een seizoen of twee in Coronation Street en deed daarna nog enkele kleine reeksen. Met Agents of S.H.I.E.L.D. zet hij nu zijn eerste grote stappen in Hollywood. Hij is dit jaar ook te zien in Lost River, het regiedebuut van Ryan Gosling. De verwachtingen waren daarvoor hoog, maar de film werd genadeloos neergesabeld door critici, waardoor de studio bekijkt of ze de film aan een andere studio verkocht krijgen.

Ming-Na Wen (Melinda May): Ze werd geboren in Hong Kong, maar volgde haar familie die hun geluk ging beproeven in de VS. Daar hielp ze mee in het Chinees restaurant van haar ouders en volgde ondertussen acteerlessen. Ze dook al in 1985 op in een tv-reeks en werd bekend door haar rol in The Joy Luck Club, dat haar tien jaar lang een rol opleverde in E.R. Ook in Street Fighter was ze te zien. Maar haar bekendste rol, al gebruikte ze enkel haar stem, was die van Mulan in de gelijknamige Disney-prent.

Brett Dalton (Grant Ward): Dalton studeerde in 2001 af en was te zien in enkele theaterstukken, waarna hij ook enkele gastrolletjes speelde in tv-reeksen als Blue Bloods en Army Wives. Verder ook relatief onbekend.

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. is bij ons te zien vanaf donderdag 13 november om 20.35 uur op 2BE.

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: