Spring naar inhoud

Kijk uit, Avengers, hier komen jullie nieuwe tegenstanders!

Het was niet geheel een verrassing, maar toch stelden Warner Bros en DC Comics onlangs een indrukwekkende releaselijst van superheldenfilms voor, met negen nieuwkomers. Superhelden zullen de komende jaren onze oren uitkomen, want officieel mogen we tussen volgend jaar en 2020 maar liefst 28 superheldenfilms verwachten. Dat aantal kan overigens nog aangevuld worden tot veertig, maar veel hangt af van het succes van bepaalde franchises. Had Guardians of the Galaxy van Marvel bijvoorbeeld gigantisch geflopt, dan zouden de plannen voor een sequel snel opgeborgen geweest zijn.

Justice League, het tegengewicht voor The Avengers, met Aquaman, The Green Lantern, Superman, Batman, The Flash en Cyborg. (Foto DC Comics)
Justice League, het tegengewicht voor The Avengers, met Aquaman, The Green Lantern, Wonder Woman, Superman, Batman, The Flash en Cyborg. (Foto DC Comics)

Maar na het succes van The Avengers zijn ze flink wakker geworden bij Warner Bros en DC Comics. Dat resulteert in dit lijstje voor de komende jaren:

2016

– Batman v Superman: Dawn of Justice

Na Man of Steel (2013) kruipt Henry Cavill opnieuw in het Supermanpak, maar deze keer krijgt hij Batman tegenover zich. Hij wordt vertolkt door Ben Affleck. Voor het eerst zal Gal Gadot opduiken als Wonder Woman en zien we ook Jason Momoa als Aquaman.

– Suicide Squad

Het team is ook wel bekend als Task Force X of een groep superslechterikken die de Amerikaanse overheid inhuurt om nog grotere slechterikken achter de tralies te krijgen. Het is een soort nevenproject, dat doet denken aan Guardians of the Galaxy. In de moderne versie zijn dat Black Manta (de aartsvijand van Aquaman), Deadshot (een vijand van Batman), Deathstroke (een vijand van Batman en Green Arrow), Duela Dent (de dochter van The Joker, de grote vijand van Batman) en Harley Quinn (ook al geen beste vriendin van Batman). Er is weinig over bekend, maar niemand minder dan Will Smith, Tom Hardy, Ryan Gosling en Margot Robbie werden wel al gepolst naar een rol. David Ayer, die recent uitpakte met Fury (de oorlogprent met Brad Pitt), zal de regie voor zijn rekening nemen.

Suicide Squad, niet bepaald de meest gezinsvriendelijke titel én gezelligste personage... (Foto DC Comics)
Suicide Squad, niet bepaald de meest gezinsvriendelijke titel én gezelligste personage… (Foto DC Comics)

2017

– Wonder Woman

Een reeks en zelfs een pilootaflevering raakte niet van de grond, maar Batman v Superman moet de basis leggen voor een eigen film. Gal Gadot (Fast Five, Date Night, Knight and Day) neemt die rol op zich. Als die aanslaat, mogen we uiteraard nog een vervolg verwachten, maar daar is het nu nog wat te vroeg voor.

– Justice League Part One

Wat The Avengers was voor Marvel, moet Justice League nu betekenen voor DC Comics. Daarin vormen alle superhelden een team. Henry Cavill en Ben Affleck zullen al zeker van de partij zijn. Normaal maakt Wonder Woman ook deel uit van Justice League, net als The Green Lantern. Het is nog niet duidelijk of zij ook van de partij zullen zijn. Zack Snyder, die Man of Steel al regisseerde en nu werkt aan Batman v Justice.

Aquaman, de onderwaterheld, hier afgebeeld met zijn geliefde Mera. (Foto DC Comics)
Aquaman, de onderwaterheld, hier afgebeeld met zijn geliefde Mera. (Foto DC Comics)

2018

– The Flash

Sinds vorige week is er een reeks, maar één van de oudste personages in het DC Comicswereldje krijgt nu ook een langspeelfilm. Het wordt een andere acteur dan de reeks overigens. Ezra Miller, die in het alternatievere genre scoorde met We Need to Talk About Kevin en The Perks of Being a Wallflower, krijgt de hoofdrol.

– Aquaman

De geruchten circuleren al een tijdje, maar deze spierbundel mag zich onder water begeven. Jason Momoa kennen we vooral van zijn rol als Khal Drogo in Game of Thrones, maar zagen we ook al in Bullet to the Head met Stallone en Conan The Barbarian. Hij heeft al ervaring met water, want van 1999 tot 2001 had hij een vaste rol in, jawel, Baywatch.

Shazam, één van de minder bekende helden. (Foto DC Comics)
Shazam, één van de minder bekende helden. (Foto DC Comics)

2019

– Shazam

Ironisch genoeg heette hij tot aan een rechtzaak Captain Marvel, maar Shazam is het alter ego van Billy Batson, die de kracht heeft van zes mythologische figuren (Solomon, Hercules, Atlas, Zeus, Achilles en Mercury). Wie die rol invult, is nog niet bekend. Dwayne Johnson kreeg ze aangeboden, maar zag meer iets in die van Black Adam, de grootste vijand van Shazam. Hij is al zeker van de partij.

– Justice League Part Two

Zack Snyder regisseert het tweede deel van Justice League. Ook deze wordt ingezet in het zomerschema.

Cyborg, waarbij de link naar RoboCop nooit veraf is. (Foto DC Comic)
Cyborg, waarbij de link naar RoboCop nooit veraf is. (Foto DC Comic)

2020

– Cyborg

Cyborg is eigenlijk ook één van de stichters van Justice League en is een tragisch personage. Hij wordt immers door zijn ouders gebruikt als wetenschappelijk experiment en omgebouwd tot een soort RoboCop, met alle gevolgen van dien. De rol zal vertolkt worden door Ray Fisher, die ook al zal opduiken in Batman v Superman (2016). Ray Fisher is eigenlijk een nobele onbekende en was enkel te zien in theaterstukken, waaronder een off-Broadwayshow rond Mohammed Ali.

– Green Lantern

Drie jaar geleden scheurde Warner Bros lelijk hun broek aan Green Lantern. Ondanks Bond-regisseur Campbell en acteur Ryan Reynolds op de affiche ging de film financieel de mist in. Comicfans waren allerminst tevreden, maar het steeds groeiende budget door de special effects en de tegenvallende opkomst, zorgde ervoor dat Green Lantern niet eens uit de kosten kwam. De film is overigens ook één van de redenen waarom Justice League nog even op zich liet wachten. Op basis van zo’n prent kon je immers geen ultieme superheldenfilm op poten zetten. Meteen ook de reden dat ze de Lantern helemaal opschuiven tot in 2020. In negen jaar kan er heel veel vergeten worden, kijk maar naar Ben Affleck, van een mislukte Daredevil tot een zwaar gehypete Batman vandaag.

Tussen vandaag en 2020 mogen we overigens ook nog enkele aparte films rond Batman én Superman verwachten, maar die moeten nog precies ingepland worden.

 

 

 

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: