Spring naar inhoud

Geweldig nieuws voor de fans van The Big Bang Theory!

Jawel, The Big Bang Theory krijgt een Lego-versie! En dat hebben we te danken aan… een Nederlandse.

Het Research Institute. (Foto Lego)
Het Research Institute. (Foto Lego)

Maar first things first: sinds 2008 biedt Lego iedereen de kans om een eigen project te ontwikkelen en in te dienen. Slaag je erin om voldoende supporters te vinden ervoor, dan gaat Lego je idee officieel bekijken. Is het commercieel interessant en praktisch haalbaar, dan zet Lego het op punt en brengen ze het in een beperkte reeks uit, onder de naam Lego Ideas. Sinds 2008 zijn er al 7 ideeën realiteit geworden, waarvan de auto’s van Ghostbusters en Back to the Future de bekendste zijn. De laatste in de reeks is een onderzoekscentrum dat veel steun vergaarde. En behoorlijk wat lof ook, want de set bestaat uit drie vrouwen, waaronder een paleontologe, astronome en een scheikundige. Dat het haaks stond op de Lego Friends-reeks (voor meisjes) met veel roze en typische vrouwenberoepen, maakte het des te aantrekkelijker voor heel wat Lego-fanaten. Het is dan ook geen toeval dat de reeks werd ontwikkeld door een zekere Ellen Kooijman, een Nederlandse biochemiste die werkt vanuit Stockholm.

Ellen Kooijman, op bezoek in het hoofdkwartier van Lego. (Foto Lego Ideas)
Ellen Kooijman, op bezoek in het hoofdkwartier van Lego. (Foto Lego Ideas)

Ellen, die in Lego-middens vooral bekend staat onder het pseudoniem Alatariel Elensar en al van kindsaf gek is op Lego, leidt een nationaal laboratorium. Sinds augustus is de set -dat het volgnummer 21110 kreeg- officieel verkrijgbaar. Amper veertien dagen later was de set nagenoeg zo goed als uitverkocht. Ellen is vastbesloten om wetenschap aantrekkelijk maken voor de jeugd en lijkt met Lego het perfecte middel gevonden te hebben.

Ook The Big Bang Theory, de Amerikaanse sitcom waar een groepje nerds centraal staan, heeft wetenschap en wiskunde opnieuw hip gemaakt. Regelmatig worden televisiepersonages ingediend als Lego-project, zoals Dr. Who. Ellen werkte het idee van The Big Bang Theory in Lego verder uit en diende het in bij Lego Ideas.

Zo ziet de Lego-versie van The Big Bang Theory eruit volgens Ellen. (Foto Lego Ideas)
Zo ziet de Lego-versie van The Big Bang Theory eruit volgens Ellen. (Foto Lego Ideas)

Na een dikke 400 dagen werd het aantal van 10.000 supporters gehaald en werd het opgenomen in de selectie. Vandaag raakte bekend dat de set zal uitgewerkt worden, maar het is nog niet duidelijk wanneer het in de winkelrekken zal liggen of wat de prijs zal zijn.

Let op de leuke details. (Foto Lego Ideas)
Let op de leuke details. (Foto Lego Ideas)

Uiteraard zal de set afwijken van het voorbeeld (zie foto) van Ellen/Alatariel, maar het is uitkijken of enkele schitterende details zoals de doosjes van de afhaalchinees, de mini-raket, de Green Lantern-lamp en de comicfiguurtjes terugkomen in de officiële set. Verwacht wordt dat deze set ook bijzonder gegeerd zal zijn bij jonge en oude fans van Lego. The Big Bang Theory is sinds september aan het achtste seizoen toe in de VS en wint nog steeds aan populariteit. Het vorige seizoen haalde gemiddeld 20 miljoen kijkers, meer dan het dubbele van het eerste seizoen.

Hoe dan ook, mooi werk van Ellen Kooijman. We kijken uit naar meer van haar. Knap!

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: