Spring naar inhoud

Nieuw op Netflix: de nieuwe Daredevil

Daredevil. (Foto Marvel)
Daredevil. (Foto Marvel)

Ik had het er hier al over, maar de Amerikaanse filmstudio’s zetten zwaar in op de superhelden voor het kleine scherm. Marvel Studios heeft al Agents of S.H.I.E.L.D. in hun pakket en binnenkort nog Agent Carter, een afgeleide van Captain America. Daar mogen ze binnenkort nog een titel aan toevoegen.

Een tricky titel overigens.Het personage Daredevil bestaat dit jaar een halve eeuw, maar is vooral bekend (lees: berucht) van de langspeelprent uit 2003. Daredevil is het alter ego van Matt Murdock, die op jonge leeftijd radioactief materiaal in zijn ogen krijgt en daardoor blind wordt. Zijn andere zintuigen raken echter zo sterk ontwikkeld dat hij zich ontpopt tot superheld en het opneemt tegen de misdaadwereld van New York.

Daredevil deed het in 2013 niet slecht in de bioscoop, maar critici lieten er geen spaander van heel. Meer nog, je zal vandaag maar heel weinig mensen vinden in Hollywood die er iets goeds weten van te zeggen. Zelfs Stan Lee vond het de zwakste in de reeks Marvel-films. Ook hoofdrolspeler Ben Affleck kreeg de wind van voren, maar een dikke tien jaar later is hij volop bezig met de opnames van de nieuwe Batman-film en is hij nog steeds gelukkig getrouwd met zijn tegenspeelster Jennifer Garner.

De nieuwe Daredevil krijgt (nog) geen rood lederen kostuum. (Foto Marvel)
De nieuwe Daredevil krijgt (nog) geen rood lederen kostuum. (Foto Marvel)

Het verhaal krijgt echter wel een tweede kans in Hollywood, en ongetwijfeld ook bij het grote publiek. Voor de hoofdrol werd aangeklopt bij Charlie Cox, een Britse acteur die al te zien was in The Merchant of Venice met Al Pacino, maar vooral bekend werd door zijn hoofdrol in Stardust. Ik mocht indertijd die set bezoeken en zelfs een babbeltje slaan met hem en hij is niet alleen belachelijk toegankelijk, maar ook enorm ambitieus en getalenteerd.

Gisteren werd op New York Comic Con de eerste foto voorgesteld van Cox in zijn kostuum, dat geïnspireerd werd op dat van Frank Miller, die de reeks naar een hoger niveau tilde eind jaren 70. In de reeks zal Murdock overdag als advocaat de misdaad bestrijden en ’s nachts als de gemaskerde Daredevil slechterikken aanpakken vanuit de New Yorkse wijk Hell’s Kitchen.

Charlie Cox als de blinde Matt Murdock. De rode bril is een subtiele hint. (Foto Marvel)
Charlie Cox als de blinde Matt Murdock. De rode bril is een subtiele hint. (Foto Marvel)

Daredevil wordt ontwikkeld door ABC Studios, dat net als Marvel eigendom is van Disney, en zal uitgezonden worden op Netflix, waarbij Steven S. DeKnight (Spartacus, Buffy: The Vampire Slayer, Angel) opdraaft als producer, samen met Drew Goddard (Cabin in the Woods, Lost). Naast Charlie zien we nog enkele andere bekende koppen.

Zo kruipt Vincent D’Onofrio in de huid van aartsvijand Kingpin. Hem kennen we al van tientallen kleine rollen sinds Full Metal Jacket. Binnenkort is hij nog te zien in The Judge met Robert Downey Jr. en Robert Duvall. Verder krijgen we ook nog Elden Henson (Cast Away, The Butterfly Effect, Deja Vu, jOBS), Scott Glenn (Silence of the Lambs, Training Day, The Bourne Legacy) en Rosario Dawson (Men in Black II, Sin City, Seven Pounds).

Daredevil zal in 2015 te zien zijn op Netflix.

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: