Spring naar inhoud

Nieuw op tv: Na Arrow… The Flash!

De superheldenfranchise wiert telig in Hollywood en dat laat zich ook voelen op het kleine scherm. Naast Agents of S.H.I.E.L.D. pakt Marvel binnenkort ook uit met Agent Carter, de agente die aan de zijde van Captain America stond. Ook DC Comics, de grootste tegenhanger van Marvel, schakelt in de bioscoop een versnelling hoger en gaat naast Superman en Batman inzetten op een reeks andere superhelden, waaronder Wonder Woman. Op tv hebben ze sinds 2012 de reeks Arrow, uit de stal van DC.

Arrow is al een tijdje bij ons te zien op Vier. (Foto CW)
Arrow is al een tijdje bij ons te zien op Vier. (Foto CW)

Arrow draait rond een verwende rijkeluiszoon die na een schipbreuk jarenlang vermist werd, maar op een dag wordt gevonden op een eiland. Bij zijn terugkeer blijkt echter dat hij zijn leven gebeterd heeft en dat hij de misdaad, als eerbetoon aan zijn vader, wil aanpakken. Dat doet hij als de gemaskerde held Arrow, die als geen ander pijl en boog beheerst. Zijn thuiskomst heeft niet alleen een impact op zijn vrienden en familie, maar ook op de lokale maffia, en dat in al haar varianten.

De vele verhaallijnen en het respect voor de originele comic books zorgde al snel voor een trouwe fanbase. Volgende week gaat het derde seizoen van start. Bij ons is de reeks te zien op Vier. Het succes doet de makers watertanden en één dag voor de start van het nieuwe seizoen pakken ze uit met de spin-off The Flash.

The Flash: sneller dan zijn eigen schaduw. (Foto CW)
The Flash: sneller dan zijn eigen schaduw. (Foto CW)
The poster voor The Flash. (Foto CW)
The poster voor The Flash. (Foto CW)

Wie is The Flash nu eigenlijk? Een superheld komt zelden uit een perfect gezin en ook bij Barry Allen is dat zo. Nadat zijn moeder wordt vermoord en zijn vader onterecht beschuldigd, wordt hij opgevangen door een andere familie. Hij groeit uit tot een briljante jongeman, maar zijn social skills zijn om van te janken. Bovendien lijkt het verleden hem maar niet los te laten en doet hij er alles aan om de waarheid aan het licht te brengen. Hij komt terecht in een labo, waar een ontploffing van een deeltjesversneller en een blikseminslag hem in een coma doet belanden. Als hij na negen maanden wakker wordt, blijkt dat hij over een supersonische snelheid beschikt. Maar hij is niet de enige die zo’n proces meemaakte. Allen zweert zijn gave te gebruiken om zijn beste vrienden te beschermen en op zoek te gaan naar de moordenaar van zijn moeder. Daarbij maakt hij niet alleen nieuwe vrienden en bondgenoten, maar ook enkele vijanden.

Grant Gustin kan na Glee een compleet nieuwe kant van zichzelf laten zien. (GF)
Grant Gustin kan na Glee een compleet nieuwe kant van zichzelf laten zien. (GF)

The Flash is een welbekend en populair comicbookpersonage en wordt nu vertolkt door de jonge Grant Gustin. Die speelde al enkele afleveringen mee in Glee en later ook 90210. Hij dook al op in twee afleveringen van het tweede seizoen, maar nog niet als The Flash. Dat personage wordt pas gecreeërd in de eigen reeks. Leuk detail: de vader van Allen wordt vertolkt door John Wesley Shipp, die in de jaren 90 al meespeelde in een televisiereeks rond The Flash. En er zijn nog bekende koppen…

Captain Cold en Heat Wave worden twee vijanden van The Flash. (GF)
Captain Cold en Heat Wave worden twee vijanden van The Flash. (GF)
Wentworth Miller en Dominic Purcell gaan opnieuw samenwerken. (Foto Fox)
Wentworth Miller en Dominic Purcell gaan opnieuw samenwerken. (Foto Fox)

Er zit namelijk een reünie van Prison Break in het programma. Jawel, Wentworth Miller kruipt in de vierde aflevering in de huid van Leonard Snart, een getraumatiseerde crimineel die door zijn wapen met koudestraal, bekend raakt als Captain Cold. Dominic Purcell, die de broer van Miller vertolkte in de populaire reeks Prison Break, kruipt in de huid van Mick Rory, die door zijn vlammenwerper bekend staat als Heat Wave en ook geen al te beste vriend wordt van The Flash. Heat Wave zal in aflevering 10 opduiken, net als Captain Cold. En alsof dat nog niet genoeg is, zal ook Robert Knepper te zien zijn, bekend van zijn rol als T-Bag in Prison Break. Hij speelde al de bad guy in het tweede seizoen van Arrow en herhaalt zijn rol nog eens in de zevende aflevering van The Flash. Fans van Oliver Queen moeten dan weer uitkijken naar de pilootaflevering en aflevering 8 dat een crossover zal zijn van beide reeksen.Het is nog niet duidelijk als de reeks ook bij ons te zien zal zijn, maar duimen dat Vier de reeks aankoopt en het uitzendt na het tweede seizoen van Arrow (dat ze hopelijk na dit eerste seizoen verder zetten).En wie al een uitgebreid voorproefje wil, here goes:

 

Categorieën

Uncategorized

One thought on “Nieuw op tv: Na Arrow… The Flash! Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: