Spring naar inhoud

Nieuw op tv: Pretty Little Liars

Sinds kort wordt Pretty Little Liars uitgezonden op Vijf, maar de reeks is nu ook volledig beschikbaar via Netflix. Er werd hier opvallend weinig buzz rond gemaakt, maar de reeks is wel belachelijk populair over de plas. Vooral bij jonge vrouwen scoort PLL, zoals het ook wel genoemd wordt, geweldig. En terecht ook, want de reeks is een geslaagde mix tussen Twin Peaks, Gossip Girl en Veronica Mars.

SHAY MITCHELL, LUCY HALE, TROIAN BELLISARIO, ASHLEY BENSON
Pretty Little Liars: de perfecte combo tussen Twin Peaks, Veronica Mars en Gossip Girl. (Foto ABC Family)

Pretty Little Liars draait rond een kliek vriendinnen, waarvan de brutale Alison min of meer de leider is. Alison komt echter vaak netelig en brutaal uit de hoek en schuwt geen vernedering meer of minder. Haar vriendinnen verdragen het, maar door hun onzekerheid durven ze geen weerstand bieden. Als Alison op een dag spoorloos verdwijnt, valt de kliek uiteen.Een jaar later krijgen ze alle vier berichtjes van de mysterieuze ‘A’, die dreigt hun diepste geheimen te onthullen. Eerst denken ze dat het Alison zelf is, maar dan wordt die dood teruggevonden. De groep, de politie en het gehele dorp heeft geen idee wie haar vermoord heeft, maar iedereen lijkt een verdachte. Zeker als de meisjes blijven lastiggevallen worden met berichtjes van A. Alles wat ze doen, wordt opgemerkt door A, die waar het kan een stok of tien in de wielen steekt. A zint op wraak en gaat daarbij over gebroken harten en zelfs lijken. Maar wie is A en wanneer stopt het?PLL zit bijzonder slim ineen en zorgt elke aflevering opnieuw voor een twist, een cliffhanger, nieuwe mysteries maar ook antwoorden. De vier vriendinnen groeien daarbij van onzekere en naïeve schepsels, naar ondernemende en zelfzekere jonge dames, wiens grenzen telkens weer getest worden. De meisjes stikken van de clichés en de verhaallijnen af en toe ook, maar dat zorgt niet voor minder spanning.

Oorspronkelijk werd PLL ontwikkeld als een soort Desperate Housewives voor tieners, gebaseerd op een bekende boekenreeks. De sterke promotiecampagne en het hoge kijkcijfers, zorgde voor een instant hit. Momenteel zitten we volop in het vijfde seizoen. Een zesde en zevende werd voor de zomer besteld.

Wie is wie?

Pretty Little Liars Wallpaper @ go4celebrity.com
Troian Bellisario, Lucy Hale, Shay Mitchell en Ashley Benson. (Foto ABC Family)

Troian Bellisario (Spencer Hastings):

– Haar vader ontwikkelde series als Magnum P.I., Quantum Leap en NCIS. Zelf speelde ze in een pak onbekende kortfilms mee vooraleer ze gevraagd werd voor PLL. Ze leerde haar vriend Patrick J. Adams, bekend van Suits, kennen in een theaterstuk. Hij kreeg een rolletje in PLL, maar toen waren ze al uit elkaar. Door zijn cameo was het opnieuw koekenbak en sinds februari zijn de twee verloofd.

Lucy Hale (Aria Montgomery):

–          Lucy volgde als kind acteer- en zanglessen en had als tiener ook te kampen met een eetstoornis, net als haar collega Troian. Ze dook voor het eerst op in American Juniors, een zangwedstrijd op tv. Ze heeft een platencontract en brengt regelmatig liedjes uit, maar het grote publiek kent haar van (gast)rollen in series als The O.C., How I Met Your Mother, Wizards of Waverly Place, Private Practice en CSI: Miami. Ze dook ook op in The Sisterhood of the Traveling Pants 2 en Scream 4.

Shay Mitchell (Emily Fields):

–          Deze Canadese met Filipijnse roots was als kind al geïnteresseerd in theater en werd later model. Ze studeerde voor actrice, speelde hier en daar een gastrol en dook zelfs op in een videoclip van Sean Paul. Oorspronkelijk had ze de rol van Spencer op het oog. Shay is op zijn minst veelzijdig te noemen: ze is woordvoerster voor een shampoolijn van Procter & Gamble, leert Spaans en steunt een organisatie tegen seksslavernij.

Ashley Benson (Hanna Marin):

– Ook Ashley zong en danste al op vroege leeftijd. Later deed ze ook modellenopdrachten. Drie jaar lang was ze te zien in Days of our Lives. Ze dook ook op in 7th Heaven, The O.C., CSI: Miami, Supernatural, Eastwick en How I Met Your Mother. Haar filmdebuut had ze tien jaar geleden met 13 Going on 30.

 

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: