Spring naar inhoud

De leukste knipogen in tv-reeksen

Gisterenavond werd The Simpsons Guy uitgezonden in de VS. De crossover tussen de Family Guy en The Simpsons opende het derde seizoen van The Family Guy. Opvallend: op diezelfde dag pakte The Simpsons uit met hun nieuw seizoen, maar deed dat met een verhaal waarin Krusty The Clown besluit met pensioen te gaan. Zo’n crossoveraflevering is niet zo uitzonderlijk. Meer nog: herinnert u zich deze overduidelijke knipogen in bekende Amerikaanse reeksen?

  1. The Simpsons Guy
familyguysimpsons0_5
Family Guy meets The Simpsons in The Simpsons Guy. (Foto Fox)

The Griffins verzeilen als bij toeval in Springfield, die zijn nieuwe ‘albino’ vrienden met open armen verwelkomd. Het zit meteen goed. Stewie en Bart worden partner in crimes, Lisa wordt goede vriendjes met Meg en Marge schuift haar huishoudwerk aan de kant om het gezellig te maken met Lois. Vooral Peter en Homer worden beste vrienden, tot ze een discussie krijgen of Pawtucket dan wel Duff het beste bier is en die compleet uit de hand loopt…

Homer Simpson dook eerder al op in Family Guy en ook Seth MacFarlane was al te horen in The Simpsons. Dat ze allebei onder hetzelfde tv-netwerk zitten, zorgde voor weinig problemen bij de productie. Voorlopig zit er niet meteen een tweede aflevering in de pijplijn.

2. The Fresh Prince of Blossom

r-WILL-SMITH-AWKWARD-MOMENTS-large570
Blossom meets Will Smith. (Foto YouTube)

Vandaag kennen we Mayim Bialik als de überseut Amy Farrah Fowler in The Big Bang Theory, maar begin jaren 90 maakte ze furore als Blossom in de gelijknamige reeks. Rond die tijd schoot ook The Fresh Prince of Bel-Air uit de startblokken. Ze stonden overigens na elkaar op dezelfde dag geprogrammeerd. In de vierde aflevering van het tweede seizoen van Blossom stond ze compleet starstruck in de lift met The Fresh Prince. Een reeks afleveringen later trouwens gaat de broer van Blossom daten met Karyn Parsons, die het grote publiek kent als Hilary Banks.

3. The One with Two Doctors

Clooney_wyle_friends
E.R. meets Friends. (Foto NBC)

In de zeventiende aflevering van het eerste seizoen van Friends, The One with Two Parts, duiken twee dokters op, op wie Monica en Rachel een oogje hebben. George Clooney en Noah Wyle waren diezelfde periode ook te zien in de ziekenhuis E.R., alhoewel hun personages een andere naam hadden in Friends. Misschien was dat voor de verwarring, want Clooney heette Dr. Ross in E.R.

4. Mad About Phoebe

Cap35131ture
Mad About You meets Ursula Buffay. (Foto NBC)

De regisseur van de Friends-aflevering in kwestie was ook diegene die jarenlang Mad About You deed, de sitcom met Helen Hunt die ook een tijdje bij ons te zien was. In die bewuste dubbelaflevering van Friends ontdekken Chandler en Joey dat Phoebe een tweelingzus heeft, namelijk Ursula Buffay. Geloof het of niet, maar Lisa Kudrow vertolkte jarenlang diezelfde rol in Mad About You. En jawel, ook daarin was ze een egoïstische serveerster die constant bestellingen vergeet. In de bewuste aflevering van Friends komen Helen Hunt en Leila Kenzle een koffie drinken in Central Perk. Ook in Mad About You zit er een knipoog. In seizoen 5 ontmoeten de hoofdpersonages Ursula Buffay en vroegen ze zich af waar ze zolang gebleven was. Haar repliek: “I got thrown out of my apartment. I was staying there with friends.”

5. How I Met Your Hurley

How-I-Met-Your-Mother-Nov-221-1024x722
How I Met Your Mother meets Lost. (Foto CBS)

Jorge Garcia zal nog jaren gelinkt worden aan zijn personage Hurley uit Lost. Hij was overigens de enige die in elke aflevering te zien was. In het zesde seizoen van How I Met Your Mother speelt hij een oude jeugdvriend, ook bekend als The Blitz. Als die op een bepaald moment een willekeurig telefoonnummer moet opgeven, noemt hij de cijfers 4 8 15 16 23 42 en dat doet wel een belletje rinkelen bij de fans van Lost. In diezelfde aflevering, waar hij zogezegd vervloekt is, geeft hij ook nog mee dat hij het gevoel heeft alsof hij ‘een eeuwigheid op een eiland’ was.

Zelf een leuke tip? Laat het weten in de comments!

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: