Spring naar inhoud

Het Blogboek voor u bekeken

Cover_Blogboek_kelly_deriemaeker-566x850
De cover van het boek. (Bron: Talesfromthecrib.be)

Blogs zijn dood, denkt u? Nope, als het aan Kelly Deriemaeker van Tales from the Crib ligt, dan wordt dit het nieuwe naaien of (moes)tuinieren. Niet dat het zo’n vaart zal lopen, dat weet Kelly naar eigen zeggen ook wel. Maar in tijden waar we massaal veel zelf doen, voor de goedkoop door de crisis en omdat we behoefte hebben aan échte dingen in deze übercommerciële wereld, passen blogs wel in dat rijtje. Den dezen van Kelly ook, omdat ze nogal veel deelt of lijkt te delen met haar lezers, gaande van de gevolgen van een maagverkleining tot die van een postnatale depressie. Maar ook absolute to do’s, to see’s en to eat’s hebben er hun plek.

Egotripperij, navelstaarderij… over blogs bestaan anno 2014 nog veel misverstanden. ‘Als ik foto’s of verhalen wil delen, dan doe ik dat wel via Facebook. Voor nieuws volg ik wel gratis nieuwssites.’ Blogs zijn niet onmisbaar, neen, maar kunnen wel een boeiend medium zijn. Het gaat er gewoon om om net die te volgen die je interesseren, het koren van het kaf te scheiden. Eenmaal dat lukt, kan het bijzonder verrijkend zijn.

Het Blogboek helpt meteen de nodige misverstanden uit de wereld en geeft aan waarom een blog wél leuk en nuttig kan zijn. Zonder al te technisch te gaan, geeft Kelly mee welke richting je kan uitgaan, wat onmisbare tools zijn en hoe je het best van start gaat. Maar vooral: ze geeft je een inzicht waarom je het kan doen, wat je er zelf kan uithalen en hoe je het leuk kan maken én houden. Van een eigen blognaam tot manieren om de ‘creatieve vonk aan te wakkeren’…  je haalt er heel wat uit, zelfs al blog je al een tijdje. En ook: het is ok om af en toe op je bek te gaan.

Het Blogboek biedt naast tips van andere bloggers, ook een pak ideeën voor je volgende blogposts. Hoe blog je, zonder al je ander werk te laten liggen? Hoe scheur ik er mijn broek niet aan? Hoe bouw ik een publiek op? Gek hoeveel er over blogs te vertellen valt, zelfs 240 pagina’s vol.

Wie Tales from the Crib niet leest, zal aangenaam verrast zijn over de frisheid waarmee dit boek is geschreven. Concreet bevat het heel wat tekst, bakken nuttige tips en geestige lijstjes, allemaal netjes vormgegeven. Wie al een tijdje speelt met het idee van een blog, zal al halfweg het boek in actie zijn geschoten. Wie op een dood spoor zit, zal weer tonnen goesting krijgen.

Kortom: het Blogboek is een dikke aanrader en vanaf vandaag verkrijgbaar in de boekhandel (24,95 euro – Uitgeverij Vrijdag) of rechtstreeks te bestellen via www.talesfromthecrib.be/blogboek.

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: