Spring naar inhoud

Nieuw op tv: Vikings

Veel Amerikaanse zenders pakten de laatste jaren uit met fictie, met enkele toppers als gevolg. Starz had Spartacus, AMC maakte furore met The Walking Dead, Mad Men en Breaking Bad. History Channel maakte vorig jaar Vikings, dat ook heel wat positieve kritieken kreeg.

Vikings
Ragnar: van boer tot bruut. (Foto History Channel)

De Canadees-Ierse reeks draait rond de viking Ragnar Lothbrok, een mythische Noorse held die voet aan land zette in Frankrijk en Engeland en daar voor beroering zorgde. Hij was als het ware de überviking, maar werd uiteindelijk gevangen genomen en in een put vol slangen geworpen. Zijn zonen hebben zijn dood gewraakt door Engeland binnen te vallen.

Vikings spit dat verhaal verder uit en zet Ragnar neer als een voormalige boer, die met de hulp van zijn vrienden en familie zijn ras bekend en berucht maakt. Hij droomt van westelijke landen te veroveren, maar zijn landheer wil kost wat kost naar het oosten trekken. Tegen beter weten in verzamelt Ragnar een team rondom zich, vastbesloten om zijn plannen door te voeren. Het duurt niet lang vooraleer er oorlog uitbreekt…

Vikings
Volgend jaar verschijnt het derde seizoen van Vikings. (Foto History Channel)

Wist je dat?

  • Voor het eerste seizoen diepten de producers 40 miljoen dollar op.
  • De opnames vonden plaats in Ierland in een speciaal daarvoor gebouwde studio.
  • Zo’n 70 procent van het eerste seizoen werd buiten opgenomen.
  • Een maand na de start van het eerste seizoen werd een tweede seizoen van twee afleveringen besteld. Ondertussen wordt ook al gewerkt aan een derde seizoen, dat volgend jaar in de VS verschijnt.

Wie is er te zien?

De hoofdrol wordt vertolkt door Travis Fimmel, een –jawel- Australiër. Hem kennen we als de partner van Patrick Swayze in zijn laatste televisierol , namelijk de politieserie The Beast. Ook in de Hollywoodversie van The Experiment was hij al te zien. In 2016 zal hij te zien zijn in Warcraft, gebaseerd op het populaire fantasygame World of Warcraft.

Vikings
Travis Fimmel: in 2016 te zien in de filmversie van World of Warcraft. (Foto History Channel)

Verder zien we de Brit Clive Standen die eerder al verschillende gastollen speelde in series als Doctor Who Robin Hood en Camelot. Volgend jaar mag hij naast toppers als Josh Brolin, Robin Wright, Keira Knightley, Jake Gyllenhaal, Emily Watson en Sam Worthington spelen in Everest, over een klimexpeditie die uit de hand loopt na een sneeuwstorm.

Jessalyn Gilsig is dan weer een Canadese, die vooral in het theater actief was maar ook al dertig jaar opduikt in tal van series als Boston Public, NYPD Blue, Prison Break, Friday Night Lights, Nip/Tuck, Heroes en Glee.

Bij Gustaf Skarsgard doet zijn familienaam dan weer een belletje rinkelen. Hij is de zoon van Stellan (Pirates of the Caribbean, Mamma Mia, Thor, Avengers) en dus ook de broer van Alexander (True Blood). Benieuwd of hij het ook gaat maken in Hollywood…

Vikings, vanaf zondag 31 augustus om 22.15 uur op 2BE.

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: