Spring naar inhoud

Dit is de nieuwe Wonder Woman

In 2016 krijgen we de superheldenfilm Batman vs. Superman, waarover al heel wat te doen was. Henry Cavill kruipt opnieuw in de huid van Superman, terwijl Ben Affleck het Batmanpak mag aantrekken. Los van het feit of dat nu een goede zaak is of niet, wordt het ook uitkijken naar wie er verder nog te zien is. Zo kijkt iedereen uit of Lex Luthor nu gaat opdraven of niet en zoja, wie hem zal vertolken. Joaquin Phoenix is de meest recente kanshebber volgens sommigen.

Adrianne Palicki tijdens de opnames voor de Wonder Woman-pilot. (Foto comicbookkid.co.uk)
Adrianne Palicki tijdens de opnames voor de Wonder Woman-pilot. (Foto comicbookkid.co.uk)

Is wél al bevestigd: Wonder Woman, die meteen ook te zien zal zijn in Justice League, de tegenhanger van The Avengers. Is het personage populair, dan zit er ook een aparte film in. Warner Bros wilde vier jaar geleden al een reeks maken rond de vrouwelijke superheld, maar geen enkele studio leek geïnteresseerd. Uiteindelijk bestelde NBC dan toch een pilot met Adrianne Palicki (Supernatural, Friday Night Lights), maar die was blijkbaar zo slecht dat het project integraal in de vuilbak gekieperd werd. Maar de buzz rond Batman en Superman opent mogelijkheden voor WB, dus haalden ze Gal Gadot aan boord. Gal wie?

Gal Gadot in Fast and Furious. (GF)
Gal Gadot in Fast and Furious. (GF)

Gadot (28) is een Israëlische, die tien jaar geleden verkozen werd tot Miss Israël. Maar vergis u niet: Gadot bleek geen lege doos. Een jaar later trok ze voor twee jaar het leger in, deed ze modellenopdrachten en ging ze rechten studeren. Ze werd gevraagd om auditie te doen voor de Bond-film Quantum of Solace. Zonder succes, maar ze werd wel opgepikt voor Fast and Furious. De pittige Gadot, die haar stunts zelf deed, mocht uiteindelijk ook nog opduiken in een vijfde én zesde deel van de populaire reeks. Ondertussen dook ze ook op in de serie Entourage en merkten we haar ook op in Date Night, als lief van Mark Wahlberg – niet toevallig producer van Entourage. Ook in Knight & Day was ze te zien.

Gal Gadot als Gisele in de Fast & Furious-reeks. (GF)
Gal Gadot als Gisele in de Fast & Furious-reeks. (GF)

Het is nog veel te vroeg om een oordeel te vellen, zeker omdat er nog niets bekend is rond haar verhaallijn, kostuum of setting. Zowel Cavill als Affleck spenderen heel wat tijd in de fitness, net zoals Hugh Jackman dat deed voor zijn personage Wolverine. Benieuwd of Gadot dat ook doet, want Wonder Woman staat bekend om haar vrouwelijke rondingen. Haar mager figuur staat daar voorlopig nog wat haaks op. Hoe dan ook hoeft er geen twijfel over te bestaan dat Gadot meer dan haar mannetje zal staan.

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: