Spring naar inhoud

The Simpsons in LEGO

In februari is het zover. Dan verschijnt de eerste LEGO-set van The Simpsosn Het is voor de fans geen verrassing.  LEGO sloot een overeenkomst met Twentieth Century Fox en op verschillende forums doken een tijd geleden al prototypes op. Begin deze week lekten foto’s van de set uit, waardoor LEGO nu ook een persbericht rondstuurde.

Afbeelding
Bart, Homer, Marge, Lisa, Maggie en Ned Flanders zijn de eerste minifiguurtjes die gelanceerd worden. (Foto The Brothers Brick)
11841729564_a4a65da82d_o
De volledige set. (Foto The Brothers Brick)

The Simpsons, waarvan momenteel het 25ste seizoen loopt, heeft nog niets aan populariteit ingeboet en zowel Fox als LEGO hopen hiermee een topper beet te hebben. De set bestaat uit de Simpsons-familie zelf, buurman Ned Flanders, het huis en de gezinsauto. LEGO heeft zich de afgelopen jaren aardig verdiept in het bouwen van huizen, met de Creator-reeks voor de doorsnee bouwers en de geweldige Modulars voor bouwers met meer ervaring (maar ook meer geld en geduld). Het is dan ook geen verrassing dat het iconische huis van The Simpsons als eerste aan bod komt. LEGO laat nog niet in zijn kaarten kijken wat het volgende wordt, maar het universum van The Simpsons is zo uitgebreid dat het eender wat kan worden. Persoonlijk denken we dat Springfield Elementary en de Kwik-E-Mart de volgende zullen zijn.

In mei wordt overigens een versnelling hoger geschakeld, want dan wordt een aparte lijn met 16 personages gelanceerd en mogen we ons ook verwachten (de Amerikaanse kijkers dan toch) aan een speciale aflevering van The Simpsons.

11842088276_5d1acdd8f5_o
(Foto The Brothers Brick)
11841724284_b87a8e2337_o (1)
(Foto The Brothers Brick)

Het huis zal 199 dollar kosten en de prijspolitiek kennende zal dat bij ons 189 of 199 euro worden.

In totaal  gaat het om 2.523 stukjes, en da’s best wel veel. Ter vergelijking: de nieuwste modular (het Parijse restaurant) telt er 2.469 en da’s al niet min. Het Simpsons-huis is verkrijgbaar vanaf 1 februari in de grote speelgoed-ketens, in de LEGO-store of op de webshop van LEGO.

Het huis bestaat uit de keuken, de living en de garage op de benedenverdieping. Op de bovenverdieping vinden we twee slaapkamers en een gang. Het huis kan je vooraan openklappen, waardoor je een mooi overzicht krijgt van de bewuste ruimtes. Ook het dak kan eraf, zodat je er ook van bovenaf aan kan. Ook nu werd er op geen detail meer of minder gekeken, zoals de sticker op de kruiwagen, het toilet of de bureaulamp in Bart’s slaapkamer.

(Update: volgens @Bumba86 zou de set 220 euro gaan kosten, niet bepaald goedkoop dus)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: